nieuwsbrief Lilian Bults

Nieuwsbrieven                                     

 

Nieuwsbrief 15, juni 2019 - (persoonlijk) leiderschap en keuzes maken
Inhoud:
- (persoonlijk) leiderschap en keuzes maken met 4 vragen en 2 filmpjes
- Intervisie voor managers en teamleiders. Doe je mee?
- Leestip: 'Ontwikkel je leiderschap' van Joël Aerts
- Bezinningsweekend november 'Bezinnen en beginnen, keuzes maken'
- Essa; voormalig vluchteling met een naam en gezicht

Op het moment dat ik dit schrijf is het zomers warm en ook bijna zomer. Een periode waarin veel mensen een paar dagen of zelfs een paar weken vrij zijn om los te komen van werk, school of een ander vast ritme. Een ritme dat meestal begint met een wekker in de ochtend. En wat ga je doen in die periode? Waar kies je voor?
Hoe laad jij weer op? Maak je hierin een bewuste keus of ga je onbewust mee met de trend of de verwachtingen van anderen? Je gezin, partner, omgeving?

Sinds een paar jaar kiezen wij ervoor om in de zomer als het weer wat stabiel is in Nederland te blijven. Het is hier zo mooi in de zomer, dat willen we niet missen.
In de wintertijd hebben we veel behoefte aan wat extra licht, zon en buiten leven. In die periode stoppen we 14 dagen met werken om dan, niet al te ver weg, het mooie weer op te zoeken.
Maar wat is voor jou belangrijk? Vaak gaat het niet om grote dingen maar veel meer om een bewuste keus.

Een klant, werkzaam in het onderwijs, met een gezin met schoolgaande kinderen, legde mij uit dat de vakantietijd voor hem een onrustige tijd is. Er is weinig ritme in het gezin, de kinderen zijn vrij en dit betekent dat er minder in plaats van meer tijd voor hem overblijft waarin hij zijn eigen ritme kan volgen.
We hebben in een kwartier een globaal plan gemaakt met daarin een structuur waardoor er ruimte voor hem, zijn partner en zijn kinderen ontstond om de dingen te doen waar ze van opladen. Drie dagen fietsen door Friesland met een vriend bleek niet ingewikkeld om te regelen. Dat plan lag er al jaren als een verlangen naar het voor hem ultieme gevoel van vrijheid en je kunnen ontspannen.

Kies je voor jezelf of sta je in dienst van… ja van wie eigenlijk? En wanneer kies je dan voor jezelf en ga je jezelf voorzien van nieuwe energie en inspiratie, zodat je weer met nieuwe energie aan je taken kunt beginnen?

Het is ook niet voor niets dat het thema van deze nieuwsbrief over leiderschap gaat want hier heb je in alle situaties mee te maken, zowel privé als zakelijk.
En goed leiderschap begint met persoonlijk leiderschap. Bewust keuzes maken!

Ik wens je veel leesplezier en stuur Nieuwsbrief 15, juni 2019 - (persoonlijk) leiderschap en keuzes maken gerust door binnen jouw netwerk. Delen maakt gelukkig!


Hartelijke groet,
Lilian


Nieuwsbrief 14, januari 2019 - Focus
Inhoud:
- Start van een nieuw jaar
- Focus van Lilia
- Tips om te focussen in 2019
- Workshop voor P&O adviseurs, werkgevers, bedrijfsartsen
- Bezinningsweekend april en november met een filmpje

De maand januari staat gelijk aan de start van weer een nieuw jaar. We wensen elkaar een 'gelukkig nieuwjaar' en gezondheid. Mens & organisatie wenst iedereen vooral óók een jaar met nieuwe kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen.

Voor velen is januari de startperiode van 'goede voornemens' zoals meer bewegen, je minder druk willen maken/meer rust nemen, minder tijd op je smartphone of starten met een studie of nieuwe hobby. En ondanks onze goede bedoelingen lukt het jammergenoeg niet bij iedereen om deze voornemens ook vol te houden. Hoe dat komt? Focus! We kunnen onszelf nu eenmaal niet zomaar veranderen, dat heeft tijd, motivatie en vooral aandacht en discipline nodig.

Nieuw daaraan gerelateerd is de workshop die wij speciaal voor P&O adviseurs en werkgevers gaan geven. Je lees er meer over in deze nieuwsbrief.

Ik wens je veel leesplezier en stuur deze nieuwsbrief gerust door binnen jouw netwerk. Delen maakt gelukkig!


Hartelijke groet,
Lilian

Ook benieuwd naar mijn eerder verzonden nieuwsbrieven?

Nieuwsbrief 13, oktober 2018 Thema Groei!
Nieuwsbrief 12, april 2018 Thema Lente
Nieuwsbrief 11, november 2017 Thema Herfst
Nieuwsbrief 10, juni 2017 Thema Stap voor stap
Nieuwsbrief 9, maart 2017 Thema Van weerstand naar kracht
Nieuwsbrief 8, november 2016 Thema Draagkracht
Nieuwsbrief 7, september 2016 Thema Starten met aandacht!
Nieuwsbrief 6, mei 2016 Thema Ondernemen
Nieuwsbrief 5, februari 2016 Thema Kansen
Nieuwsbrief 4, januari 2016 Thema Inspiratie en bezieling!
Nieuwsbrief 3, juni 2015 Thema Kwaliteit, een abstract begrip?
Nieuwsbrief 2, maart 2015 Thema Samenwerken
Nieuwsbrief 1, november 2014 Thema Mijn eerste nieuwsbrief