Spring naar content

Nieuwsbrief 17

  • Hoe gaat het nu met jóu?
  • Hoe heb je de afgelopen tijd zelf ervaren?
  • Wat heeft je bezig gehouden?
  • Wat heb je meegemaakt de laatste tijd?
  • Heb je contact gemist? Op welke momenten?
  • Hoe ga je om met alle veranderingen en onzekerheden?

Ik vind het belangrijke vragen om elkaar, vooral nu, te stellen. In deze lange periode van afstand, vraag eens écht naar elkaars welbevinden. Niet om iemand concreet te helpen, maar wel om iemand aandacht te blijven geven.  Misschien komt er zo weer wat meer verbinding?

Wanneer je vraagt: Hoe gaat het nu met jóu? Is dit geen beleefdheidsvraag als start van een gesprekje maar krijgt zo’n vraag een andere betekenis; oprechte belangstelling en tijd! Je gaat in dit geval figuurlijk, wat dichter bij elkaar staan.

Ook doordat ik hulplijn was voor medewerkers van zorgorganisaties heb ik gemerkt hoe belangrijk oprecht luisteren is.

Wát deze tijd voor jou ook als extra opgave met zich meebrengt, het heeft voor iedereen consequenties. Grote of kleinere opgaven.

Ik vind het een moeilijke tijd, ook al ben ik zelf gezond, loopt het werk voor 80 procent gewoon door en kan ik genieten van de rust die er meer is. Er zijn wel veel nieuwe vragen en onzekerheden. Bij mezelf en bij klanten. Dat vraagt om luisteren, stilte, verbinden van gevoel en verstand.

Hoe gaat het nu met jou? Vraag eens oprecht aan je collega, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw hoe het écht met iemand gaat!

We wensen iedereen veel sterkte en de oprechte aandacht, rust en troost die nu soms zo hard nodig is.

Hartelijke groet,
Lilian

Scroll naar boven