Spring naar content

Oefeningen

Gesprekscirkel

Nieuwsbrief 27

Samen leren van situaties door vragen te stellen, naar elkaar te luisteren, te verbinden en samen te ontwikkelen. In een persoonlijk gesprek is het belangrijk om aandacht te hebben voor de ander.

Bekijk de oefening

Gebruiksaanwijzing

Nieuwsbrief 25

Iedereen heeft een gebruiksaanwijzing of handleiding. Met jezelf, de ingewikkelde mens, leer je pas om te gaan door gebruik. Hoe zou het zijn als jijzelf en de mensen om jou heen ook een gratis duidelijke handleiding zouden hebben?

Bekijk de oefening

Levenswiel

Nieuwsbrief 24

Benieuwd naar jouw balans? Hoe verhoud jij je tot de verschillende onderdelen van jouw leven? Dit wiel is een middel om te zien waar je zelf invloed kunt uitoefenen om je beter, meer tevreden en meer in balans te voelen.

Bekijk de oefening

Boeiende levensvragen

Nieuwsbrief 23

Jij durft het aan om na te denken over boeiende levensvragen of je bent een leidinggevende die zo’n vraag wel eens aan een medewerker wil stellen.

Bekijk de oefening

Waardenhiërarchie

Nieuwsbrief 22

Waarden gaan over de achterliggende motivatie van je gedrag. Welke waarden zijn voor jou belangrijk, zowel zakelijk als privé? Doe je oefening en stel jezelf daarbij een aantal belangrijke vragen.

Bekijk de oefening

Verkeerslicht

Nieuwsbrief 20

Een verkeerslicht als symbool voor jou. Wanneer ben je in balans? Bij groen licht gaat het goed! Bij oranje
licht is het oppassen en niet te lang doorgaan in dit tempo en bij rood licht, dat weten we, dan moeten we stoppen! Welke signalen herken jij bij jezelf, in werk en privé?

Bekijk de oefening
Scroll naar boven