Spring naar content

Teambegeleiding en trainingen

U heeft een geweldig team van medewerkers die allemaal verschillende kwaliteiten en talenten in huis hebben. Toch komt dit niet helemaal tot zijn recht. Dat kan zijn omdat de communicatie onderling niet helemaal goed loopt of dat er verbeteringen mogelijk zijn in de onderlinge verhoudingen. U wilt hier graag mee aan de slag zodat het team weer krachtig functioneert.

Een dagprogramma opstellen
Als beginpunt van de teambegeleiding organiseren wij een dag vol afwisseling en interactie. Samen met u en enkele teamleden bereiden we deze dag voor. De doelstellingen van het team en de doelstelling van de organisatie vormen altijd het startpunt van een dergelijke training. Tijdens de voorbereidingssessie bespreken we dan ook wat de wensen zijn en welke werkvormen goed aansluiten bij de doelen en passen bij het team.

Persoonlijke doelstellingen en teamacties na een dag helder
Aan het eind van de teamtraining heeft iedere deelnemer een persoonlijke doelstelling en voor zichzelf in beeld welke stappen hij of zij moet zetten om die te behalen. We zetten de sterke punten en verbeterpunten van het team op een rij en formuleren daar ook acties bij. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en wat hem of haar te doen staat. Het is aan te raden om na deze teamdag individuele gesprekken met de afzonderlijke medewerkers op te starten om hen te helpen bij het realiseren van de persoonlijke doelen die in het kader van deze teambegeleiding zijn vastgesteld.

Voorbeelden van teambegeleiding:
- Samenwerking en omgaan met verschillen
- Professionele zelfstandigheid en zelfsturing
- Communicatie
- Omgaan met weerstand

Deze begeleiding verzorgt Lilian Bults, mens & organisatie regelmatig en succesvol met collega trainers Nanda Bokel, Nanda Dolman, en Inge Verweij.

Scroll naar boven