Spring naar content

Nieuwsbrief 18

  • Nieuwe leergang ‘Bezielend leiderschap’
  • Speel en verras!
  • Eindejaarsgeschenkje
  • Stiltegesprekken met collega Wilfried
  • Leestip: ‘Lampje’ van Annet Schaap
  • Leestip: ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown
  • Kijktip: ‘La Famille Bélier’
  • Luistertip: ‘La Famille Bélier’

Dacht je “Hè? Wat een bijzonder onderwerp!” toen je de titel las? Mooi! Dan is dat gelukt. We hebben je een beetje verrast.

In de vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan de vraag ‘Hoe is het nu met joú?’ en tips gegeven om mentaal gezond te blijven in een voor iedereen lastige, moeilijke en soms verdrietige tijd. Klik hier om deze tips nogmaals te lezen.

Deze tijd vraagt veel van ons. We incasseren verlies op allerlei terreinen. Om dit te kunnen is het noodzakelijk om bewust aandacht te geven aan onszelf én aan de ander. Wij mensen zijn creatief en we zullen deze creativiteit voorlopig nog in moeten blijven zetten, ook om goed in verbinding met onszelf en onze omgeving, collega’s, familie en vrienden te blijven. Dit vraagt denken in mogelijkheden en spelen met die mogelijkheden. Met de winterse feestdagen voor de boeg zullen we manieren gaan zoeken om elkaar op de een of andere manier te ontmoeten (telefoon, beeldscherm, kaartje of bezoek).

Verras ons! We willen je uitdagen om ons te verrassen met ideeën hoe jij in verbinding blijft met jouw omgeving. Denk hierbij aan het contact met je collega’s, sportvrienden, buren, familie etc. Deze mooie tips delen we graag zodat ook daarmee andere lezers weer verder kunnen spelen.

We zijn benieuwd. Het is een uitdaging voor ons allemaal om plezier en verbinding te zoeken en te vinden in kleine dingen.

Ons voorbeeld: als eindejaarsgeschenkje delen we een zakje verwarmende winterthee als blijk van aandacht en waardering. Misschien zet je hiervan een pot thee die je samen met iemand wilt opdrinken, misschien drink je deze thee alleen terwijl je ideeën opdoet en plannen maakt om de contacten te onderhouden met mensen die belangrijk voor je zijn.
Misschien stuur je de thee op om samen digitaal een theemoment te creëren of stuur je de thee op met een vriendelijke boodschap om de thee samen te drinken zodra dit fysiek weer toegestaan is.

We hebben wat extra moed nodig nu, terwijl we ons mogelijk vaak wat kwetsbaarder voelen. Als je wilt weten wat kwetsbaarheid en moed met elkaar te maken hebben? Dan hebben we de volgende leestip voor je. Dr. Brené Brown stelt dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen.

Onder het kopje ‘Communicatie’ van mijn Kijk- en luisterpagina vind je tevens de TED-Talk van Brené Brown over de kracht van kwetsbaarheid. Klik hier om het te bekijken. Hoe gaat het nu met jóu? 


Hartelijke groet,
Lilian

Scroll naar boven