Spring naar content

Nieuwsbrief 20

Inhoudsopgave:

  • Het verkeerslicht; wanneer mag je gasgeven en wanneer remmen? 
  • Even kijken; mijn vernieuwde website
  • Leestip: Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg
  • Essa en zijn broer Alieu in Milaan en Gambia

Het is bijna winter. Tijd voor een beweging naar binnen. Tijd voor ‘hartverwarmende’ acties voor jezelf en voor anderen. Tijd voor rust, herstel en reflectie. 

De afgelopen maanden is er naast de vele individuele trajecten, ook veel beroep gedaan op mens & organisatie door teams binnen bedrijven en organisaties. En inmiddels zijn er zeven intervisiegroepen die vier keer per jaar bijeenkomen. Na de lange tijd van weinig fysiek contact mochten teams weer samen een dag of dagdeel doorbrengen om, zoals dat in de coachtermen wordt genoemd, te “reboarden”. In contact komen met elkaar en weer aanpassen aan het nieuwe normaal.  

Het is ook voor mij belangrijk om zo aan het eind van het jaar even terug te blikken. Het waren drukke maanden met veel mooie werkzaamheden en ontmoetingen. In de coaching van teams en individuen, maar ook voor mezelf, gebruik ik vaak het verkeerslicht als metafoor om signalen te herkennen bij jezelf en bij de ander, zodat je weet wanneer je gas kunt geven of moet remmen.    

Het eindejaars cadeautje is dit jaar  een mooi marmeren hart. Geen koel en koud stenen hart, maar een hart dat letterlijk verwarmd wordt door oprechte aandacht en warme, concrete acties! 

Ik wens je veel goede reflectiemomenten toe met de vragen: 
–  Wat ga jij deze wintermaanden doen om jezelf en de ander de aandacht te geven die nodig is? 
–  Wat worden jouw kleine en grotere acties? 

  
Hartelijke groet, 
Lilian 

Scroll naar boven