Spring naar content

Nieuwsbrief 21

Inhoudsopgave:

  • Patronen en patronen doorbreken
  • Hartverwarmend
  • Leestip: Patronen van Daniëlle Braun
  • Filmpje: Leiderschapslessen van de Dancing guy
  • Essa en zijn broer Alieu in Milaan en Gambia

De afgelopen periode zijn er patronen doorbroken! Op allerlei vlakken zijn en worden oude vertrouwdheden en zekerheden losgelaten. Denk hierbij aan ontmoetingspatronen, zoals handen geven, thuis of hybride werken, ons energieverbruik en ons Europese gevoel van veiligheid. Er wordt op allerlei manieren een beroep gedaan op onze buigzaamheid, doordat gedrags- en gedachtenpatronen moeten veranderen.

Maar wat is een patroon nu eigenlijk? Het woord “patroon” heeft vele betekenissen. In de Van Dale wordt het onder meer beschreven als een model, vorm of voorbeeld: breipatroon; bestedingspatroon, gedragspatroon, verwachtingspatroon, voedingspatroon enz. Aan een patroon zit een regelmatige structuur want zo deed je, of deden we, iets ‘altijd’. En patronen geven een gevoel van veiligheid.

In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan het zien, herkennen, veranderen en doorbreken van patronen. We dagen je uit om ook bij jezelf na te gaan wat jouw gedrag-, denk- en communicatiepatronen zijn. In het volgende item zie je een plaatje met wat ezelsbruggetjes om je te helpen patronen in communicatie te veranderen. We zijn benieuwd welk ezelsbruggetje jou in de communicatie met mensen gaat helpen! 

Hartelijke groet, 
Lilian 

Scroll naar boven