Spring naar content

Nieuwsbrief 22

Inhoudsopgave:

  • Waarden met een oefening
  • Nanda stelt zich voor
  • Leestip: Gedoe komt er toch van
    Joop Swieringa & Jacqueline Jansen
  • Filmpje: kijken naar groei
  • Duurzaamheidstip

Hoe zorg jij voor balans in drukke tijden?  Blijven kiezen en werken vanuit jouw waarden?

De helft van onze individuele klanten heeft deze vraag als onderliggende coachvraag. Hoe houd je balans tussen aan de ene kant jezelf, jouw behoefte aan rust, inspanning, reflectie en ontspanning en aan de andere kant het werk, je gezin, je mantelzorgtaken en vrienden? 
Dat is voor iedereen, ook voor ons, een puzzel die telkens weer gelegd moet worden. Vooral bij verandering in de inspanningskant van de weegschaal maar ook wanneer (tijdelijk) de behoefte aan ontspanning toeneemt. 

Dit vraagt om tijd te nemen voor reflectie!

Ik doe dat onder meer door te proberen ieder jaar een paar weken alleen te wandelen, rugzak op, de natuur in. Het doel van de tocht, de bestemming, vind ik niet zo belangrijk, ik hoef niet in Santiago de Compostella aan te komen. Voor mij is het onderweg zijn de plek waar ik de rijkdom ervaar.
 


Ik heb tijdens die wandelweken de rust en tijd om terug te kijken, mijn eigen ritme te vinden, soms na te denken, maar vaker zonder gedachten te genieten van wat ik ervaar. Voor mij is alleen wandelen in de natuur een fantastische manier om de dieptes onder de dingen die ik doe te onderzoeken, om nieuwe ideeën te laten oppoppen en alles te toetsen aan de waarden die leidend zijn in mijn leven!

Hierover lees je meer in deze nieuwsbrief. Hoe doe jij dit “onderzoek”? Ben je nog op koers? De juiste weg voor jou? Hoe zorg jij voor reflectie op jouw keuzes?  

Ik wens je weer veel leesplezier en een fijne zomer.

Hartelijke groet, 
Lilian 

Scroll naar boven