Spring naar content

Nieuwsbrief 23

Inhoudsopgave:

  • Boeiende levensvragen voor jezelf
  • Leestip: Grote Panda & Kleine Draak van James Norbury
  • Leestip: Dromen durven doen van Ben Tiggelaar
  • Filmpje: Iemand of jezelf een duwtje geven
  • Essa en Alieu
  • Duurzaamheidstip

Soms zeg ik als grapje: als we alle beedschermen de wereld uit zouden zetten, ben ik werkloos. Een onmogelijke actie, dus ik kan gerust zijn.

Maar hoezo?

Nou, we zouden ’s avonds met elkaar in gesprek zijn. Maar ook in de trein, in de wachtkamer bij de tandarts en tijdens de lange winteravonden met elkaar praten over wat er die dag is gebeurd. Daar leer je van! Je leert over jezelf, over de ander en over het leven. 

Via het beeldscherm stuurt mens & organisatie je onder andere wat vragen toe om zelf eens rustig over na te denken, maar ook om over te praten. Durf jij als leidinggevende te vragen naar waarden en dromen als het niet zo goed gaat met iemand? Durf je te vragen ‘hoe zie jij jezelf in het werk en in de wereld’? En durf je dan een stilte te laten vallen? Durf je de ander de tijd te geven voor echte reflectie.

En dan…. durf je jezelf deze vragen te stellen in een goed en eerlijk gesprek met jezelf? Dat kan soms lastig en pijnlijk zijn maar zó belangrijk voor een beetje geluk in je leven. 

Verder in deze nieuwsbrief: Aansluitend op dit thema vind je twee leestips en een duurzaamheidstip. Ook informeer ik jullie weer hoe het gaat met Essa, Alieu en een vrouwelijke student in Gambia. 

Ik wens je weer veel leesplezier en een kleurrijke herfst met veel goede gesprekken!

Hartelijke groet, 
Lilian

Scroll naar boven