Spring naar content

Nieuwsbrief 26

In het artikel ‘Vitaliteit vergeet het’ van Damiaan Denys gebruikt hij het woord zeurindex. Wij Nederlanders scoren hoog op deze index, niet iets om trots op te zijn. Een kwart van de bevolking heeft ondanks de vrijheid, die wij in ons land ervaren, mentale klachten.
We gunnen toch iedereen psychische gezondheid en grote veerkracht? Veerkracht of flexibiliteit om de lastige dingen in het leven te kunnen aanvaarden. In de verbinding met jezelf en je omgeving omgaan met wat moeilijk is. Ook met werkdruk of met werkgedoe. Om veerkrachtig te kúnnen zijn is het juist nodig om kwetsbaar te kunnen zijn en pijn te aanvaarden. ‘We willen alles fixen’, schrijft Damiaan in zijn artikel en daar heeft hij naar ons idee gelijk in.

In deze nieuwsbrief is ook een oefening toegevoegd over de strenge verwachting die je zelf kunt hebben én de menselijke werkelijkheid daarnaast gezet. Ik zeg vaak tegen mijn klanten als ze mij bekennen niet perfect te zijn: ‘welkom bij de mensen’. Het aanvaarden van het imperfecte maakt ons meer ontspannen en veerkrachtig. 

Ik wens je weer veel leesplezier.

Hartelijke groet, 
Lilian

Scroll naar boven